ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Kουκουλώνουν το μέγα σκάνδαλο με τα Ινστιτούτα των κομμάτων! Tι δεν καταλαβαίνεις;;;



Διαβάστε για το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν για δεκαετίες μέσω των δήθεν επιμορφωτικών ιδρυμάτων!

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους και η δικαιοσύνη ασχολούνται με τους πάντες εκτός από τις δραστηριότητες των κομμάτων. Κυνηγούν ανελέητα μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, επιτηδευματίες, ακόμα και για 500 ευρώ. Την ίδια ώρα, με τη δράση, τις μίζες και τα χρέη των κομμάτων, δεν ασχολείται απολύτως κανείς. Το «γιατί» είναι προφανές. Το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» και αποπνέει δυσωδία και απάτη.



Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποκρισίας που διακατέχει το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας αρκεί να σας θυμίσουμε την πρόσφατη αποκάλυψη σύμφωνα με την οποία ακόμα και η δωροδοκία των πολιτικών κομμάτων θεωρείται πλημμέλημα.

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το σκάνδαλο με τα Ινστιτούτα των κομμάτων απο τον Κώστα Τσιτούνα:

Καμία ανεξάρτητη αρχή, κανένας οργανισμός, κανένας εισαγγελέας δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να ελέγξει «πώς επί σειρά δεκαετιών τα κόμματα τάιζαν τους κομματικούς τους στρατούς με λεφτά του δημοσίου και από προγράμματα της Ε.Ε.».
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που έμπαιναν στη Βουλή έπαιρναν εκτός από τις τακτικές χρηματοδοτήσεις και επιπλέον χρήματα για… επιμορφωτικούς σκοπούς, χωρίς κανείς να μας εξηγήσει περί τίνος επρόκειτο και αν πράγματι τα χρήματα πήγαιναν για αυτούς τους σκοπούς.
Μέσα σε αυτό το φαύλο κύκλο της ύφεσης, είναι επιτακτική ανάγκη η δικαιοσύνη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν φύλλο και φτερό τις «θυγατρικές» των κομμάτων.
Πακτωλός χρημάτων πήγαινε σε όλα αυτά τα περίφημα Ινστιτούτα μελετών για τα οποία κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή οικονομική τους κατάσταση.
Μετά την είδηση ότι την περασμένη εβδομάδα οι εισαγγελείς Διαφθοράς άσκησαν Διώξεις σε βάρος υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών για συνολική χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ που έλαβε το ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών- Ανδρέας Παπανδρέου), ανοίγει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε τι χρήματα έπαιρναν από το κράτος και την Ε.Ε. όλοι αυτοί οι οργανισμοί και ποιους «τάιζαν».
Επειδή απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρουμε ποτέ και από κανέναν, παρά μόνο από τη δημοσιογραφική έρευνα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι το μεγάλο φαγοπότι στα κόμματα γινόταν μέσω των Ινστιτούτων που είχαν «στήσει» και τα οποία μεγαλούργησαν τις δεκαετίες του 1990 και του 2000!
Είναι προφανές ότι κανένας βουλευτής, κανενός κόμματος δεν πρόκειται ποτέ να κάνει καμία ερώτηση για τα Ινστιτούτα των κομμάτων.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι το 10% των κρατικών χρηματοδοτήσεων που έπαιρναν τα κόμματα, επί σειρά ετών, πήγαιναν στα Ινστιτούτα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για έρευνες (ΙΣΤΑΜΕ, Ινστιτούτο Δημοκρατίας κλπ)!
Και βέβαια θα αναρωτηθείτε για ποιες έρευνες;
Έρευνες τα κόμματα θεωρούσαν τις διάφορες άχρηστες εκδόσεις λευκωμάτων και βιβλίων που αφορούσαν τη Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό και διάφορες επί μέρους θεματικές όπως για παράδειγμα: η Αγροτική Πολιτική, η Ενέργεια, η Δημόσια Τάξη κλπ κλπ.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω πονήματα των κομμάτων δεν ήταν τίποτα άλλο παρά συρραφή διαφόρων ομιλιών από συνέδρια!
Ενδιαφέρον παρουσιάζει να μας πει κάποιος ποιοι Εκδοτικοί Οίκοι εξέδιδαν αυτά τα πονήματα και με ποιες τιμολογήσεις;
Αν κάποιος το ψάξει θα δει ότι διαχρονικά «τις δουλειές», τις έπαιρναν δυο συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία των Αθηνών, των οποίων οι ιδιοκτήτες ήταν παράλληλα και πολιτικοί παράγοντες!
Και να ήταν μόνο τα παραπάνω; Τα περίφημα Ινστιτούτα των κομμάτων εκτός από τις κρατικές επιχορηγήσεις έπαιρναν με συνοπτικές διαδικασίες όλα τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούσαν θέσεις εργασίας για ανέργους (μέσω ΕΣΠΑ).
Με τον τρόπο αυτό έβρισκαν δουλειά και βόλευαν τους κομματικούς τους στρατούς, ενώ είναι αμφίβολο αν οι θέσεις καλυπτόντουσαν από πραγματικούς ανέργους. Κανείς δηλαδή δεν έχει εξετάσει όταν έπαιρναν κάποιο πακέτο για εργασία ορισμένου χρόνου για 10 άτομα, τα στοιχεία των υποψηφίων που έδιναν στην Ε.Ε. τα Ινστιτούτα ήταν πραγματικά ή επρόκειτο για ψευδή στοιχεία προκειμένου κάποιοι να καρπούνται τα λεφτά;
Οι παραπάνω απορίες δεν κινούνται σε θεωρητικό επίπεδο.
Είναι πραγματικά περιστατικά ανθρώπων που έχουν περάσει μέσα από αυτά τα Ινστιτούτα. Μόνο που και εδώ επικρατεί η ομερτά, ο νόμος της σιωπής.
Όπως ακριβώς συνέβαινε με τη μαφία.
Βέβαια επειδή το ρεπορτάζ μας είναι πάντα πληρέστατο, αν κάποιος δικαστικός λειτουργός φιλοτιμηθεί και ανοίξει το φάκελο που ακούει στο όνομα «Ινστιτούτα των κομμάτων» , τουλάχιστον στο ΠΑΣΟΚ δεν θα βρει τίποτα.
Έχουν όλοι προλάβει και έχουν παραιτηθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια και πλέον όλα αυτά τα ιδρύματα είναι στην ουσία ανενεργά. Όπως ακριβώς σας τα γράφαμε και το πρωί σε άλλο ρεπορτάζ με τον τίτλο: «Πώς τα κόμματα θα «καθαρίσουν» από τα χρέη τους;».
Το παιχνίδι το έχουν στήσει στα μέτρα τους και η τράπουλα είναι σημαδεμένη..
Αλήθεια μήπως κάποιος από τους φωστήρες εθνοπατέρες μπορεί να μας διαφωτίσει γιατί δεν δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες των κομμάτων οι ισολογισμοί τους και οι εκλογικές τους δαπάνες τα τελευταία χρόνια;
Οι τελευταίοι ισολογισμοί που δημοσιεύθηκαν, όχι από τα κόμματα, αλλά από τους δημοσιογράφους ήταν για το 2013-2014!!! Και αυτοί βρέθηκαν μέσω του αρχείου της ιστοσελίδας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.
Τυχαίο; Δε νομίζω.
Μέχρι το 2014 δηλαδή αν κάποιος πολίτης ήθελε να βρει τους ισολογισμούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων έπρεπε να ανατρέξει στο αρχείο των Ιδιοκτητών των Εφημερίδων. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Οι ισολογισμοί δεν υπήρχαν πουθενά αλλού, ούτε στις σελίδες των κομμάτων, ούτε στη σελίδα της Βουλής, ούτε σε κάποιο υπουργείο.
Σήμερα, εν έτη 2016, αν επιχειρήσει κάποιος να αναζητήσει τους ισολογισμούς των κομμάτων για να ενημερωθεί ποια είναι τα έξοδα και τα έσοδά τους, θα διαπιστώσει ότι… απλά δεν υπάρχουν.
Ούτε καν στη σελίδα της Ε.Ι.Η.Ε.Α. η οποία βεβαίως δεν υφίσταται…
Τι ακριβώς συμβαίνει; Είναι πολύ απλό…
Η νομοθετική εξουσία, ζητά από όλες τις άλλες εξουσίες (δικαστική, εκτελεστική κλπ) πλήρη διαφάνεια, αλλά τα κόμματα μπορούν να εξακολουθούν να λειτουργούν στο σκοτάδι!!!
Οι ισολογισμοί τους για το 2014 δημοσιεύθηκαν αποσπασματικά σε κάποιες εφημερίδες και μετά τέλος.
Για το 2015 υπάρχει σκοτάδι. Όπως βεβαίως και για τις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τι γίνεται με τις δαπάνες τους στις τελευταίες εκλογές;
Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχει σοβαρότατο έλλειμμα πολιτικής αξιοπρέπειας και ότι βεβαίως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.
Περιμένουμε από τα κόμματα της Βουλής να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς τους. Αν δεν το κάνουν, θα ακολουθήσει δημοσιογραφική έρευνα και… όποιον πάρουν τα σκάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου