ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Βεβηλώνονται εκκλησιές στην Αλβανία: Παραχωρούνται από το κράτος σε ιδιώτες για συναυλίες και παρουσιάσεις μόδας


Το τελευταίο διάστημα συνεχίζονται και και εντείνονται οι αυθαιρεσίες στην Αλβανία, που στόχο έχουν την αρπαγή κτηματικών περουσιών των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Τώρα στο στόχαστρο μπήκαν και οι ιεροί χώροι. Το κράτος τους παραχωρεί σε ιδιώτες, για να πραγματοποιούνται συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις μόδας κ.λπ.

Εξάλλου στους Δρυμάδες της Χειμμάρας υπήρξε η αμφισβήτηση της νόμιμης κυριότητας στο ήμισυ των κτηματικών περιουσιών, ακόμα έγιναν κατεδαφίσεις κτιρίων.

Στην Χειμμάρα επίσης αμφισβητείται η κυριότητα των Χιμαριωτών ιδιοκτητών σε έκταση βόρεια της παλαιάς βάσης στο Παλέρμο.
Στην περιοχή του Βούρκου εμφανίζονται πλέον Αλβανοί με τίτλους ιδιοκτησίας εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων.
Και όλα αυτά παρά την συμφωνία περί προστασίας των μειονοτήτων που θεωρεί την έκταση της περιοχής όπου διαβιεί η μειονότητα ως απόλυτα σεβαστή και απαραβίαστη.

Εξάλλου ο Έλληνας πρεσβευτής στα Τίρανα ζητά την αφαίρεση των αλβανικών εθνικιστικών περιεχομένων από τα σχολικά εγχειρίδια,
ο υπεύθυνος του ελληνικού τμήματος του πανεπιστημίου Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας, κάνει λόγο για αλλαγή στα βιβλία,
τον καλύτερο συντονισμό και τον σεβασμό προς την ταυτότητα της Μειονότητας, ο πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» Λεωνίδας Παππάς Παππάς κατέθεσε πρόταση για μεταρρύθμιση στην παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με το πνεύμα των διεθνών συμβάσεων για την προστασία των μειονοτήτων, ο πρόεδρος του κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες υπερασπίζεται μια ποιοτικότερη εκπαιδευτική πολιτική για τους Έλληνες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου