ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Νέο «κανόνι»: Σε διαδικασία πτώχευσης και η «Mamidoil»


Η εταιρεία είναι συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη - Κατά πληροφορίες το χρέος της ανέρχεται στα 340 εκατ. ευρώ.
Νέα «σφαλιάρα» από δεύτερο κατά σειρά «κανόνι» κορυφαίας ελληνικής εταιρείας, σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, δέχεται η ήδη ισοπεδωμένη ελληνική αγορά, γεγονός που προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο κυβερνητικό επιτελείο....

Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές, λίγα 24ωρα μετά τον πανικό που προκάλεσε η υπόθεση της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Μαρινοπουλος», έρχεται η είδηση ότι η εταιρεία «Mamidoil», συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016. 

Η δικάσιμος έχει ορισθεί για την 1η Νοεμβρίου το 2016 ενώ  τα συνολικά χρέη ανέρχονται στα  340 εκατ. ευρώ περίπου. Από το 2014, σύμφωνα με τον ισολογισμό της Mamidoil  υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ομολογιακό δάνειο 107 εκατ. ευρώ για το οποίο η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση ή συμφωνία αναχρηματοδότησης. Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, μετά από άγονες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, η εταιρεία ξεκίνησε τις διαδικασίες για να προστατευθεί από τους πιστωτές, ενώ έληξαν και πολλές εγγυητικές επιστολές. 


Προβλήματα με τις τράπεζες  

Στην αγορά πετρελαιοειδών ήταν γνωστά εδώ και δυο χρόνια τα προβλήματα της “Μαμιδάκης” και σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ένα χρόνο μεγάλες εταιρείες είχαν περιορίσει τις συναλλαγές με την “Μαμιδάκης”.

 Επίσης, με βάση τις παρατηρήσεις των ορκωτών λογιστών οι βραχυπρόθεσμες  υποχρεώσεις υπερβαίνουν κατά 143 εκατ. ευρώ το κυκλοφορούν ενεργητικό για την εταιρεία και 139 εκατ. ευρώ για τον όμιλο. Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, ο συνολικός δανεισμός ήταν 183 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την αγορά οι δανειακές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 220 εκατ. ευρώ                

Το τελευταίο διάστημα επίσης έχουν ξεκινήσει μια  σειρά από νομικές διαδικασίες προκειμένου να προστατευθεί από τους πιστωτές της. Τέλος,  υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων και οι περισσότεροι  έχουν πολλούς μήνες να πληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου