ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ο Φίλης «προσκύνησε» το Ισλάμ και υποσχέθηκε τζαμιά παντού


Την ώρα που στην Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι προχωρούσαν στην άλωση της Αγια-Σοφιάς, στην Αθήνα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης βυθιζόταν ακόμη περισσότερο στην υποδούλωση έναντι των μουσουλμανικών αξιώσεων!..

Αντί να λάβει υπόψη του τις τουρκικές προκλήσεις και να συμπεριφερθεί αναλόγως, τιμώντας το αξίωμά του, ο κ. Φίλης έπραξε το εντελώς αντίθετο. Με μια διπλή (απαράδεκτη και επικίνδυνη ειδικά σε αυτή τη λεπτή για τις εθνικές ευαισθησίες συγκυρία) κίνηση υπέβαλε, αφενός, τα σέβη του στους εκπροσώπους του μουσουλμανικού στοιχείου της Ελλάδας και, αφετέρου, νομιμοποίησε όλα τα παράνομα τζαμιά τους και τους άλλους τόπους λατρείας...

Το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός, προχωρώντας σε μια ανίερη σημειολογικά εξομοίωση, αναχώρησε από τη Μητρόπολη Αθηνών και κατευθύνθηκε στην τελετή των μουσουλμάνων σιιτών για το Ραμαζάνι. Πανευτυχής ο κ. Φίλης, ο οποίος δεν έχει δείξει ως τώρα ανάλογη ζέση για την Ορθοδοξία, κάθισε περιστοιχιζόμενος από ιμάμηδες, τους παρακολούθησε με προσήλωση να προσεύχονται και στη συνέχεια έκανε και δηλώσεις, ευχαριστώντας τους γιατί «προσφέρουν» στη χώρα μας!

Ο υπουργός προσήλθε στο ινδικό εστιατόριο του Ψυρρή λίγο μετά τις 9 το βράδυ και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τους ιμάμηδες και τα μέλη των προεδρείων των μουσουλμανικών κοινοτήτων για το διαθρησκειακό δείπνο (ιφτάρ). Στις 21.15 ένας από τους ιμάμηδες σηκώθηκε και είπε την προσευχή, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη της ημερήσιας νηστείας του Ραμαζανιού. O κ. Φίλης, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους, τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να τους «διευκολύνει» στην τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση για τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα. Αμέσως μετά όλοι οι συμμετέχοντες σερβιρίστηκαν με ινδικά εδέσματα, μεταξύ των οποίων ψητά λαχανικά με κάρι, ρύζι με σαφράν, κοτόπουλο τίκα, αρνί μασάλα, κρεμμύδια τηγανητά και σαλάτα. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και το στέλεχος του Ποταμιού Ζωή Αποστολοπούλου.

Στο μεταξύ, ο κ. Φίλης έχει υπογράψει και τις εγκυκλίους, με τις οποίες νομιμοποιούνται τρία τζαμιά στην Αθήνα και ένα στη Θήβα. Και στις εθνικές υποχωρήσεις έπεται συνέχεια...

Θράσος από Αχμέτ Μέτε: Φτιάξτε τώρα τα τεμένη!
Οχι ένα, αλλά πολλά τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας ζητά ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα χαρακτήρισε την Ελλάδα «εχθρό των οθωμανικών μνημείων», ενώ τόνισε ότι «κάποιοι κύκλοι δεν επιθυμούν ένα ενεργό τζαμί-τουρκικό μνημείο στη μέση της Αθήνας».

Φαίνεται ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την κατασκευή τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα άνοιξε την... όρεξη των «γερακιών» της Τουρκίας, που βρήκαν ευκαιρία να ανεβάσουν τους τόνους και ζητούν να... γεμίσει η χώρα με τζαμιά.
«Στην Αθήνα, που είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν έχει τζαμί, οι μουσουλμάνοι υποχρεώνονται να κάνουν τις προσευχές τους σε γκαράζ ή υπόγεια διαμερίσματα που έχουν μετατραπεί σε λατρευτικούς χώρους. Το θέμα του τζαμιού ήταν στην επικαιρότητα και πριν από έναν χρόνο, αλλά τότε καμία εταιρία δεν συμμετείχε στον διαγωνισμό για την κατασκευή του. Στην Ελλάδα υπάρχει φανατισμός. Μέχρι να δω το τζαμί δεν το πιστεύω» ανέφερε στη συνέντευξή του ο Μέτε.

Την ώρα που ο μουεζίνης απηύθυνε πριν από δύο ημέρες κάλεσμα για την προσευχή (το adhan) για πρώτη φορά εντός του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας, ο ψευδομουφτής υπενθύμισε ότι κάτω από την Ακρόπολη υπάρχει το Τζαμί της Κατάκτησης (Φετιγιέ), το οποίο χρησιμοποιείται ως μουσείο, ενώ τόνισε πως πολλά τζαμιά ανά τη χώρα καταστράφηκαν.
Ο Μέτε μάλιστα τόνισε ότι στη Δυτική Θράκη (σ.σ.: έχει σημασία ότι δεν μίλησε για ολόκληρη τη Θράκη, καθώς το σχέδιο της Τουρκίας προβλέπει κοσοβοποίηση της Δυτικής Θράκης) υπάρχουν περίπου 320 ενεργά τζαμιά, αλλά στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου