ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Συναγερμός στην Βόρειο Ηπειρο: Καίγονται χωριά Ελλήνων!



Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή του Θεολόγου του Δήμου Φοινικαίων στη Βόρεια Ηπειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο χωρίο Τσερκοβίτσα αργά το βράδυ της Τρίτης.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης η φωτιά έφτασε στο χωριό Κουλουράτι όπου κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων ενώ ήδη ενα σπίτι έχει παραδοθεί στην μανία της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Αυτή την στιγμή η φωτιά περικυκλώνει τα χωριά Κουλουράτι, Αγ. Ανδρέα και επεκτείνεται στη Δίβρη, ενώ στην περιοχή επιχειρούν δυο πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Αγίων Σαράντα τα οποία έχουν σπεύσει στο σημείο έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του Κόμματος των Ελλήνων κ. Χρηστάκη Κίτσιου.

Τα δυο αυτά πυροσβεστικά οχήματα είναι τα μοναδικά που διαθέτει ο δήμος Αγίων Σαράντα ενώ ο νεοσύστατος δήμος Φοινικαίων δεν διαθέτει ακόμη πυροσβεστική υπηρεσία και υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους καταστάσεων.

Μεγάλη κινητοποίηση γίνεται από την ηγεσία του Δήμου Φοινικαίων για να υπάρξει συνδρομή με πτητικά μέσα από την Ελλάδα για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

 Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επαφές με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Δήμο Κερκύρας.

Στα σημείο έχουν σπεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες και οι λιγοστοί νέοι των γύρω χωριών οι οποίοι μαζί με τους ηλικιωμένους κάτοικους δίνουν μάχη με όλες τους τις δυνάμεις με τους ανέμους και το δύσβατο της περιοχής στο οποίο εξελίσσεται η φωτιά να δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, γράφει η ιστοσελίδα aftonomi.gr, ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, όμως εικάζεται πως έχει προκληθεί από φωτιές που βάζουν Αλβανοί βοσκοί, οι οποίοι γνωρίζοντας την εγκατάλειψη στην οποία έχουν περιέλθει τις τελευταίες δεκαετίες τα χωριά της περιοχής δεν υπολογίζουν τίποτα.

Το Αλβανικό κράτος για άλλη μια φορά είναι απών, το Ελληνικό ακούει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου