ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Δίνουν δικαίωμα ψήφου σε 580.000 αλλοδαπούς, επειδή οι Έλληνες δεν θέλουν πια ούτε να τους βλέπουν


Σε μία παράνομη και πάνω από όλα ανθελληνική κίνηση φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς σχεδιάζει να δώσει ψήφο στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές σε όλους τους μετανάστες και λοιπούς αλλοδαπούς που μένουν στην Χώρα μας, παρά τη δεδομένη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (60/2013) που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Μεταξύ των διατάξεων του εν λόγω νόμου υπήρχε και εκείνη που έδινε το δικαίωμα σε πολίτες ξένων κρατών να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

Το ΣτΕ απεφάνθη ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι Έλληνες και ότι απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση για να μπορεί να επεκταθεί και στους αλλοδαπούς. Τώρα η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, φέρεται ότι περιλαμβάνει και το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όσους αλλοδαπούς μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, που εκτιμάται σε περίπου 580.000. Προτείνεται ακόμα η συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών σε όργανα όπως Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι στην περίπτωση κατά την οποία μία τέτοια σκέψη της κυβέρνησης γίνει πραγματικότητα, θα έχουμε τότε μία ξεκάθαρη περίπτωση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.
Έχοντας, μάλιστα, κατά νου ότι λόγω της επιβολής της «πολιτικής ορθότητας» δεν πρόκειται να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από κανένα κόμμα του «συνταγματικού τόξου», ο νόμος αυτός θα περάσει πολύ άνετα από το Κοινοβούλιο. Παρά την σαφή αντισυνταγματικότητα που διέπει μία τέτοια απόφαση, η εξυπηρέτηση στενών πολιτικάντικων συμφερόντων βρίσκεται υπεράνω του μεγάλου για την Πατρίδα και τον Λαό κινδύνου που γεννάται από έναν τέτοιο ολέθριο σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου