ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Α Π Α Τ Η … !!!


ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΣΚΥΨΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΤΟΥ EUROGROUP… ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ!!!

@ Αισίως, τα λεφτά που χρωστάμε στους αγαπημένους μας εταίρους έφθασαν στα 326,3 δισ. ευρώ, κοντά δύο φορές το ΑΕΠ της χώρας μας. Για την ακρίβεια, το 185% του ΑΕΠ. Κάτι ψιλά δηλαδή, τύπου πενταροδεκάρες, παλιές δραχμές… Να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι το 2016 πρόσθεσε στο χρέος μας 5 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

@ Και τα νέα γίνονται καλύτερα, δείχνο­ντας ότι είναι άγνωστο πότε θα βγούμε από τη θηλιά του οικονομικού στραγγαλισμού, αν συνυπολογίσουμε ότι ο τζίρος στη βιομηχανία μας μειώθηκε το 2016 κατά 5,1%!

@ Θέλετε κι άλλο καλό νέο; Μειωμένα κατά 878 εκατ. ευρώ ήταν και τα έσοδα από τον τουρισμό το 2016 σε σχέση με το 2015! Κι αυτό παρότι οι αφίξεις ήταν αυξημένες κατά 6,4%. Άλλη μία απόδειξη για το ότι η φοροδιαφυγή… πετάει. Για παρηγοριά να σας πούμε ότι η Τουρκία πήγε πολύ χειρότερα. Τα έσοδά της από τον τουρισμό ήταν μείον 8,9 δισ. ευρώ. Αυτή κι αν είναι επιτυχία του… φίλου μας του Ερντογάν. Η Κύπρος, πάντως, ήταν συν 256 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν ζητάμε να μας πει τι κάνει καλύτερα από εμάς στην πολιτική μας στη χρυσή πηγή, τον τουρισμό;

@ Μην γκρινιάζουμε, όμως, υπάρχει και κάτι καλό. Οι έλληνες οδηγοί είμαστε δεύτεροι στην Ευρώπη σε δαπάνες για βενζίνη, παρά τη φτώχεια μας. Άρα, λεφτά υπάρχουν, γι’ αυτό και μας σφίγγει το ζωνάρι ο κυρ Σόιμπλε, που μας παρακολουθεί. Ούτε η CIA να ήταν… Να δούμε τι ψυχή θα παραδώσει…

@ Τον Ιανουάριο ο «Εργάνης» πολύ… μαύρος μάς βγήκε. Αντί για αύξηση των προσλήψεων, το σύστημα που μετράει την απασχόληση κατέγραψε αύξηση των απολύσεων. Έχασαν τη δουλειά τους 29.817 εργαζόμενοι! Και οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις. Από την ανάλυση, μάλιστα, των στοιχείων προκύπτει ότι πλειοψηφεί η μερική απασχόληση, από μία ημέρα την εβδομάδα μέχρι και κάποιες ώρες. Τόσο καλά πάμε…

@ Πάμε τόσο καλά, που ακόμη και οι βιομήχανοι διαμαρτύρονται. Στο μηνιαίο δελτίο του ο ΣΕΒ φωνάζει ότι οι υπέρογκοι φόροι στις επιχειρήσεις υπονομεύουν την ανταγωνιστικότητα. Πετύχαμε να είναι η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ σε φόρους! Έτσι, για να μην ακούτε ότι είμαστε παντού τελευταίοι και καταϊδρωμένοι.

@ Όμως τα… καλά νέα δεν έχουν τελειωμό. Στα πράσα μάς έπιασε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ και ζητάει επιστροφή μέχρι και 12 δισεκατομμυρίων ευρώ για κρατική ενίσχυση του ΟΣΕ. Στο τελεσίγραφο που εξέπεμψε η ΕΕ προς την κυβέρνηση ζητάει να απαντήσει εντός 20 ημερών για τις επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου προς τον… βουλιαγμένο στα χρέη ΟΣΕ, τη διαγραφή υποχρεώσεων του ΟΣΕ ύψους 12 δισ. ευρώ και τη μετάταξη 1.693 εργαζομένων του –πού αλλού;– στο Δημόσιο. Αλλιώς βαριά θα είναι η καμπάνα. Και όλα αυτά τα… θεάρεστα άρχισαν να γίνονται μετά το 2011, μέρες της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.

@ Θέλετε κι άλλα καλά νέα; Αυξήθηκε το κόστος στέγασης των νοικοκυριών μέσα στην κρίση. Το 68,26% των νοικοκυριών που ανήκει στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα δαπανά πάνω από το 40% των εσόδων του για την αποπληρωμή του ενοικίου του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΟΣΑ! Και το κόστος αυτό είναι το υψηλότερο μετά την Κροατία και τη Χιλή – εκεί μας κατάντησαν. Ακόμη, η Ελλάδα εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό του πληθυσμού που καθυστερεί να πληρώσει το ενοίκιο ή τη δόση του στεγαστικού του δανείου.

@ Βγάλτης αποδεικνύεται ο Ιανουάριος. Ακόμη μία ένδειξη του πόσο καλά πάμε. Αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά ΕΝΑ δισεκατομμύριο ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια. Με το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων να ανεβαίνει στα 108 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 65 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά και τα 43 δισ. ευρώ των νοικοκυριών, με τα 28 δισ. ευρώ να είναι στεγαστικά και τα 15,3 δισ. ευρώ καταναλωτικά.

@ Κατόπιν όλων των παραπάνω, πώς να είναι αισιόδοξος ο Έλληνας; Το 84% των Ελλήνων απάντησε σε έρευνα της Nielsen ότι η χώρα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και το 2017! Ζήτω που καήκαμε… Και αυτό το αισθάνεται ο Έλληνας. Απόδειξη, το ότι στην ίδια έρευνα, που διεξήχθη σε 63 χώρες, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις τρεις πιο απαισιόδοξες! Με τους 8 στους 10 Έλληνες να προσπαθούν να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 57%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου