ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οι ανήμποροι στο στόχαστρο


Μία υγιής κοινωνία είναι ενωμένη, φροντίζει η ίδια για τα του οίκου της και η ηγεσία της κατά κανόνα προσπαθεί να προστατεύσει όλα τα μέλη της, μεριμνώντας ειδικά για τους ανήμπορους. Αυτό δεν συμβαίνει στην ξενοκρατούμενη Ελλάδα του Μνημονίου, που νοσεί και της χορηγείται συνταγή θανάτωσης αντί για θεραπεία....


Σε όλα αυτά τα χρόνια της αχρείαστης δοκιμασίας που περνά ο λαός μας όσοι έχουν την ανάγκη της κρατικής μέριμνας θεωρούνται «βάρος» και οι παροχές που διευκολύνουν τη συνέχιση του ήδη ταλαιπωρημένου βίου τους κρίνονται «αχρείαστες πολυτέλειες».

Η τρόικα, που μετονομάστηκε χάριν ευφημισμού «θεσμοί», αλλά και οι ελληνόφωνοι υπάλληλοί της έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το σύνολο του πληθυσμού. Φτωχοί, μεσαία τάξη, πλούσιοι πρέπει να υποταχθούν, να χωρέσουν στην προκρούστεια κλίνη της εξαθλίωσης. Ομως πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνηθέστεροι στόχοι των οικονομικών εισβολέων είναι όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Τώρα, οι ήδη πετσοκομμένες συντάξεις των χηρών και των ΑμεΑ πρόκειται να μειωθούν έτι περαιτέρω. Οπως έγραψε η εφημερίδα μας, «δραματικές περικοπές από το επόμενο καλοκαίρι στις συντάξεις ευάλωτων ομάδων, όπως τα άτομα με αναπηρία και οι χήρες/οι, περιλαμβάνει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που διαμορφώνει την επανεξέταση των υφιστάμενων διατάξεων και τη θέσπιση νέων, ενιαίων κανόνων για όλες τις συντάξεις. Ο επανυπολογισμός και η αναπροσαρμογή όλων των καταβαλλόμενων συντάξεων, δηλαδή του συνόλου των 4.500.000 κύριων και επικουρικών, έχει ήδη αρχίσει, με πρώτα “θύματα” τις χήρες που εισπράττουν δύο συντάξεις (και θα χάσουν τμήμα της μίας) και τα ΑμεΑ, στα οποία θα μειωθεί η εθνική σύνταξη που εισπράττουν κλιμακωτά, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας τους».

Η κατηφόρα των περικοπών δεν έχει σταματημό. Κάθε περιστολή δικαιώματος, κάθε μείωση απολαβών, κάθε μέτρο που περιορίζει την αγοραστική δύναμη των πολιτών δεν είναι «η τελευταία θυσία», όπως αρέσκονται να λένε αυτοί που λαμβάνουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά η προετοιμασία για την επόμενη, η οποία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τούτος ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου