ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μάλιστα κυρία μου. Απατεώνες είσαστε


Η κυρία με τα γεμιστά, που κάθεται σε καρέκλα υπουργού και ρώτησε τις προάλλες, ενοχλημένη κι όλας, «απατεώνες είμαστε;» δικαιούται να έχει μια απάντηση στο ερώτημα. Μάλιστα κυρία μου. Απατεώνες είσαστε.

Όταν αφήνετε εκατοντάδες φτωχούς πολίτες να κοιμούνται στους δρόμους για να πάρουν σειρά στις υπηρεσίες του κοινωνικού επιδόματος, το έτος 2017 μΧ, ενώ τους είχατε τάξει τον κοινωνικό παράδεισο, απατεώνες είσαστε.

Όταν οι υπηρεσίες αυτές δεν έχουν ούτε το στοιχειώδες μηχάνημα με αριθμούς προτεραιότητας και ένας υπάλληλος μοιράζει … χαρτάκια με νούμερα στο δρόμο στους πολίτες που αναγκάζονται να ποδοπατηθούν γι αυτά, απατεώνες είσαστε.

Όταν το ηλεκτρονικό σύστημα που έχει αγοράσει το κράτος και έχουν χρυσοπληρώσει οι πολίτες για να εξυπηρετήσει 700.000 δικαιούχους πέφτει συνεχώς γιατί δεν μπορεί να σηκώσει 50.000 αιτήσεις, απατεώνες είσαστε.

Όταν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μια απλή διαδικασία να μοιράσετε 760.000.000 ευρώ σε 700.000 ανθρώπους τον 21ο αιώνα, που όλα είναι on line και τρέχουν τα δεδομένα και οι διασταυρώσεις των στοιχείων με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, απατεώνες είσαστε.

Όταν ζητάτε και παίρνετε σε κάθε συναλλαγή του κάθε πολίτη με το δημόσιο κάθε στοιχείο του και έχετε για τον καθένα όλα τα δεδομένα του σε 500 υπηρεσίες, αλλά τους ζητάτε τα ίδια πράγματα και για να πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης, απατεώνες είσαστε.

Όταν προϊσταστε όλων των υπηρεσιών του δημοσίου, που παίρνουν τα πλήρη στοιχεία των πολιτών, αλλά δεν μπορείτε να βάλετε αυτές τις υπηρεσίες να δουλέψουν έτσι που να κοινοποιούν σε όλο το δημόσιο αυτά τα στοιχεία, αλλά αντίθετα βάζετε τους πολίτες να κάνουν τη δουλειά των υπαλλήλων τους, απατεώνες είσαστε.

Όταν στέλνετε βασανισμένους πολίτες από το υπουργείο Εργασίας στα ΚΕΠ και από τα ΚΕΠ στο υπουργείο, ζητώντας τους νέα χαρτιά, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του το γραφειοκρατικό τέρας που ταϊζετε αντί να το γκρεμίσετε όπως υποσχόσασταν, απατεώνες είσαστε.

Όταν το άχρηστο και αναποτελεσματικό αυτό δημόσιο παραμένει και με δική σας ευθύνη ανίκανο να διασταυρώνει τα στοιχεία του για το ποιος είναι ανάπηρος, ποιος άπορος, ποιος άνεργος, ποιος μονογονεϊκή οικογένεια, ποιος νόμιμος μετανάστης, ποιος δικαιούχος εν τέλει των 200 αυτών ευρώ της πείνας, ενώ τα έχει τα στοιχεία, απατεώνες είσαστε.

Όταν υποχρεώνετε σε δημόσιο εξευτελισμό τις χιλιάδες πολιτών που περιμένουν στη βροχή, έξω από τις κλειστές υπηρεσίες με τα ύποπτα ηλεκτρονικά σας συστήματα, που δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρα, και μου θέλετε και ελληνική διαστημική εταιρία, τρομάρα σας, απατεώνες είσαστε.

Όταν αντιμετωπίζετε αυτή την αχρηστία και την ανικανότητα του κράτους σας και της διοίκησής σας με τη δικαιολογία ότι με τόσες πολλές αιτήσεις θα έπεφτε το σύστημα «και η NASA να είσαστε», απατεώνες είσαστε.

Και είσαστε απατεώνες, γιατί άμα ξέρετε ότι πρέπει να μοιραστούν 760 εκατομμύρια σε 700.000 δικαιούχους με ένα συγκεκριμένο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει συγκεκριμένες δυνατότητες, φτιάχνετε έναν απλό προγραμματισμό ώστε ούτε το σύστημα να πέσει, ούτε να ζητάτε από τους πολίτες στοιχεία τους που το δημόσιο τα έχει κι ας κόψετε το σβέρκο σας να τα κάνει διαθέσιμα, ούτε να εξευτελίζετε το λαό να ξενυχτάει έξω από τα δημόσια μαγαζάκια σας για να πιάσει θέση στην ουρά του τρίτου κόσμου.

Και είσαστε απατεώνες επειδή όλα αυτά είναι εφικτά. Αλλά, είναι ανέφικτα από ανθρώπους που ενώ είναι ανίκανοι να διοικήσουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη της ζωής άλλων ανθρώπων. Κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα στην πράξη.

Όταν έχετε έρθει στην εξουσία, έχοντας υποσχεθεί σε όλο αυτόν τον κόσμο μια ζωή ανθρώπινη και μια κοινωνία καλύτερη απ αυτή που είχε και τον βάζετε να ζει σε συνθήκες υπανάπτυξης, απατεώνες είσαστε. Τι είσαστε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου