ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΚΙΝΔΥΝΟΣ – Η Τουρκία στοχοποίησε με βαλλιστικά συστήματα KHAN εμβέλειας 1000 χλμ τα νησιά και την ενδοχώρα μας!


Η Τουρκία στοχοποιεί την Ελλάδα με τα βαλλιστικά συστήματα KHAN εμβέλειας 1000χλμ. Πρόκειται για ένα νέο μυστικό βαλλιστικό πρόγραμμα, το οποίο  θα προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 Στο  Αμπού Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), και στην  διεθνή έκθεση άμυνας IDEX-2017, η τουρκική κρατική εταιρεία Roketsan παρουσίασε για πρώτη φορά το συγκρότημα πυραύλων «Χαν».

Επισήμως, το μέγιστο δραστικό βεληνεκές εύρος του συστήματος αντιπυραυλικής δεν έχει αναφερθεί, αλλά η γενική άποψη για την εξαγωγική έκδοση του είναι 280-300 χλμ.


Ορισμένες όμως τουρκικές πηγές αποκαλούν το πυραυλικό σύστημα «Χαν» μέρος  του νέου συστήματος Bora μεγάλου και μεσαίου βεληνεκούς με  εμβέλεια έως και 1000 χιλιόμετρα.

Μέχρι σήμερα υπήρχε το τουρκικό σύστημα πυραύλων της Roketsan με την ονομασία Yildirim II το οποίο διέθετε εμβέλεια έως και 300 χιλιόμετρα, έτσι το σύστημα «Χαν» θα ξεπερνάει κατά πολύ τον προκάτοχό του φτάνοντας σε εμβέλειες οι οποίες είναι άκρως απειλητικές, όχι μόνο  για τα νησιά μας στην πρώτη γραμμή,  αλλά και για την ίδια την ελληνική ενδοχώρα .

Σύμφωνα με την  Roketsan, το πυραυλικό συγκρότημα «ΧΑΝ» χρησιμοποιεί πυραύλους διαμετρήματος 610 χιλιοστών που χρησιμοποιούν στερεά  καύσιμα ενώ η  κεφαλή ζυγίζει 470 κιλά.

Το σύστημα καθοδήγησης είναι  σε δύο εκδόσεις, την  καθαρά αδρανειακή, και τον συνδυασμό  αδρανειακής  και δορυφορική διόρθωσης.

Ο τουρκικός πύραυλος  «ΧΑΝ»  φέρεται από  σασί φορτηγού  MAN (8×8). Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το συγκρότημα αυτό κατασκευάζεται από το 2009 και τώρα είναι σε τελικό στάδιο .

Ωστόσο, η κατάσταση του συστήματος είναι ακόμα ασαφής…στο ευρύ κοινό, αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

Περιττό να τονίσουμε ότι ο συνδυασμός αεροσκάφη F-35 και πύραυλοι  «ΧΑΝ»  αποτελούν το φονικό δίδυμο για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και γενικά σε ολόκληρο το ελληνικό χώρο.  


Η Τουρκία θα έχει την δυνατότητα πρόκλησης στην Ελλάδα στρατηγικού πλήγματος από απόσταση ασφαλείας σε ζωτικές υποδομές της χώρες , απειλώντας την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση.

Η απόκτηση σε μεγάλους αριθμούς τόσο των αεροσκαφών  F-35 όσο και των πυραύλων εδάφους-εδάφους «ΧΑΝ», θα αλλάξουν την στρατιωτική ισορροπία άρδην μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος με τρομερά  για την χώρα μας αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου