ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Συγκλονιστική αποκάλυψη: Πώς η MIT φακελώνει Έλληνες πολίτες


Ενα απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας αποδεικνύει ότι όχι μόνο υπάρχει ειδική κρατική υπηρεσία στην Τουρκία που ελέγχει το Διαδίκτυο, αλλά φακελώνει και Ελληνες πολίτες, τους οποίους χακάρει έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση στους προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς τους παρότι εκείνοι δεν βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο προτείνεται επιβολή απαγόρευσης πρόσβασης στα sites και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης τριών μειονοτικών δημοσιογράφων στη Θράκη, αποκαλύπτοντας έτσι ότι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή αποφασίζει σε ποιους μειονοτικούς θα μπει φίμωτρο. Συγκεκριμένα, το έγγραφο αναφέρεται στους Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου. Πρόκειται για τρεις δημοσιογράφους που βγάζουν το περιοδικό «Azinlikca» στη Θράκη και διαχειρίζονται μια ιστοσελίδα που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του τουρκικού προξενείου.

Οταν προ καιρού ο Εβρέν Ντεντέ επιχείρησε να επισκεφτεί την Τουρκία έμαθε έκπληκτος ότι του είχε απαγορευτεί η είσοδος μετά από ειδικό αίτημα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι απαγορεύτηκε και η πρόσβαση Τούρκων χρηστών του Διαδικτύου και στην ιστοσελίδα του «Azinlikca», όπως έχει συμβεί και με άλλες ανεξάρτητες ιστοσελίδες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κατηγορίες που προσάπτονται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Κατηγορούνται λοιπόν οι τρεις μειονοτικοί δημοσιογράφοι ότι επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τους διορισμένους μουφτήδες και να θέσουν υπό τον έλεγχο της «ελληνικής διοίκησης» (!) τις εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην πραγματικότητα, ο χαρακτηρισμός «ελληνική διοίκηση» σε επίσημο τουρκικό έγγραφο καταργεί το ελληνικό κράτος! Το παραπάνω ακραίο περιστατικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μεμονωμένο και να εξηγηθεί από τη χρόνια ελληνοτουρκική διένεξη αν δεν υπήρχαν αντίστοιχες δράσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία. Εκεί, όμως, η υπόθεση προσέλαβε πολιτικές διαστάσεις.

Φακελώνουν Τούρκους και Κούρδους μετανάστες

Στη Γερμανία ο αρχηγός της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντικατασκοπίας (BfV) Χανς-Γκέοργκ Μάασεν ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτραπεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να κατασκοπεύουν εντός της γερμανικής επικράτειας. Η εξαγγελία αυτή έγινε αμέσως μετά την έναρξη έρευνας, με εντολή των εισαγγελικών αρχών, για πιθανές κατασκοπευτικές δραστηριότητες Τούρκων ιμάμηδων. Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αρχές ασφαλείας επιβεβαίωσαν πως Τούρκοι ιμάμηδες φακέλωναν Τούρκους και Κούρδους μετανάστες – ακόμα και όσους έχουν πολιτογραφηθεί Γερμανοί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών να δρουν στη Γερμανία ενάντια στα γερμανικά συμφέροντα και γι’ αυτόν τον λόγο διαμαρτυρόμαστε», τόνισε ο Μάασεν σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, μάλιστα, η γερμανική Αστυνομία συνέλαβε έναν Τούρκο 31 ετών ως ύποπτο για παροχή πληροφοριών σε Τούρκους μυστικούς πράκτορες για Κούρδους που ζουν στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας. Η ανακοίνωση ανέφερε: «Ο κατηγορούμενος βαρύνεται με σοβαρές υποψίες ότι δουλεύει για την τουρκική κατασκοπεία και παρέχει πληροφορίες για Κούρδους που διαβιούν στη Γερμανία, τις διευθύνσεις τους, τις επαφές τους και την πολιτική τους δραστηριότητα».

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία του Ερντογάν εξάγει τις εσωτερικές συγκρούσεις της στην Ευρώπη. Αυτό επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση της Ολλανδίας, όπου οι αρχές ασφαλείας έχουν από καιρό καταγγείλει ιμάμηδες-πράκτορες που φακελώνουν άτομα τουρκικής και κουρδικής καταγωγής. Εχουν, μάλιστα, δηλώσει πως θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά κάθε παρέμβαση που επιχειρεί το «μακρύ χέρι» της Αγκυρας. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρεσβευτής της Τουρκίας στη Χάγη εκλήθη στο υπουργείο των Εξωτερικών, όταν Τούρκος αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι είχε συντάξει κατάλογο οπαδών του Γκιουλέν στην Ολλανδία!
Η Τουρκία βάζει το πόδι της στην Ευρώπη, μέσω της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet), η οποία ελέγχει όχι μόνο τα τζαμιά στην Τουρκία αλλά επίσης στέλνει προσωπικό και στο εξωτερικό. Πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν εκφράσει ανοιχτά την ανησυχία τους ότι η κρατική Diyanet έχει εδώ και καιρό παρεκκλίνει από τα θρησκευτικά της καθήκοντα και έχει μετατραπεί σε άτυπο κατασκοπευτικό δίκτυο ελεγχόμενο από τη ΜΙΤ.
Σε όλο τον κόσμο

Σε ενημέρωση, μάλιστα, τουρκικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η εν λόγω υπηρεσία παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε, μέσω ιμάμηδων, πληροφορίες από 38 χώρες για τις δραστηριότητες «υπόπτων». Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι ιμάμηδες συγκέντρωσαν πληροφορίες και απέστειλαν εκθέσεις από την Αμπχαζία, τη Γερμανία, την Αλβανία, την Αυστραλία, την Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γεωργία, την Ολλανδία, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Καζακστάν, την Κένυα, το Κιργιστάν, το Κόσοβο, τη Λιθουανία, την ΠΓΔΜ, τη Μογγολία, τη Μαυριτανία, τη Νιγηρία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τατζικιστάν, την Τανζανία, το Τουρκμενιστάν και την Ουκρανία.
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, μάλιστα, λέγεται ότι έχουν στρατολογήσει χάκερ οι οποίοι χρηματοδοτούνται από μυστικό κονδύλι για να παραβιάζουν συστήματα ασφαλείας και να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες. Με τον τρόπο αυτό υποκλέπτονται πληροφορίες, όπως ονόματα χρηστών, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης και κρυπτογραφημένοι κωδικοί πρόσβασης έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η διαδικτυακή δραστηριότητα αντιφρονούντων, όπου και αν βρίσκονται αυτοί. Οπως και άλλες μυστικές υπηρεσίες, η ΜΙΤ είναι σε θέση να χακάρει διάφορες συσκευές και να εγκαθιστά λογισμικό που καταγράφει συνομιλίες και παίρνει φωτογραφίες. Το καθεστώς Ερντογάν έχει επενδύσει πολλά χρήματα έτσι ώστε η μυστική υπηρεσία να έχει τη δυνατότητα να χακάρει τηλέφωνα χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι κάτοχοί τους. Διαθέτει, μάλιστα, τεχνολογία που δεν αφήνει περιθώρια στους χρήστες κινητών ή υπολογιστών να αντιδράσουν σε πιθανό χακάρισμα.
Η παρακρατική JITEM

Στην επιχείρηση αυτή δεν συμμετέχουν μόνο στελέχη και συνεργάτες της ΜΙΤ, αλλά και τα μέλη της επισήμως διαλυθείσας JITEM. Πρόκειται για την αμαρτωλή μυστική υπηρεσία της Στρατοχωροφυλακής, που είχε άμεσες επαφές με την τουρκική μαφία και είχε κατηγορηθεί για πλήθος δολοφονιών. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το δίκτυο της άλλοτε JITEM λειτουργεί ως ένα είδος παρακρατικής ομάδας η οποία ελέγχεται από το καθεστώς Ερντογάν, αλλά έχει το ελεύθερο να συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πράκτορες της JITEΜ πρωταγωνίστησαν στην προώθηση ετησίως προς την Ελλάδα τουλάχιστον 50.000 παράνομων μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες της Ασίας και της Βορείου Αφρικής.
Bαφτίζουν τους Γκιουλενικούς «προδότες-πράκτορες της ΕΥΠ»

■ Μαύρες λίστες «ανεπιθύμητων» – Στο στόχαστρο μειονοτικοί
δημοσιογράφοι αλλά και εκπαιδευτικοί σε ελληνική επικράτεια
■ Γκριζάρουν ξανά την Κομοτηνή με απόρρητο έγγραφο του τουρκικού ΥΠΕΞ, που χαρακτηρίζει το ελληνικό κράτος «ελληνική διοίκηση»
Δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί και ιμάμηδες περιλαμβάνονται στην blacklist του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, το οποίο έχει επιδοθεί σε αδυσώπητο αγώνα φακελώματος όσων μειονοτικών στη Θράκη θεωρεί -αυθαίρετα ή μη- οπαδούς του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.


Η είδηση βέβαια δεν είναι ότι στο στόχαστρο της Αγκυρας έχουν μπει μειονοτικοί που δεν συμπλέουν απόλυτα με τον νεο-σουλτάνο Ταγίπ Ερντογάν, αλλά ότι το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής φακελώνει σωρηδόν Ελληνες πολίτες στη Θράκη, συντάσσοντας μαύρες λίστες ανεπιθύμητων προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο σε απόρρητο έγγραφό του αποκαλεί προκλητικά τις ελληνικές αρχές στη Θράκη «ελληνική διοίκηση»! Τον περασμένο Αύγουστο το «ΘΕΜΑ» είχε αποκαλύψει λεπτομέρειες για το «κυνήγι μαγισσών» που είχε εξαπολύσει η Αγκυρα στη Θράκη κατά οπαδών της μουσουλμανικής αδελφότητας FETO, την οποία ο Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση» που ευθύνεται για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.

Ως οπαδοί του Γκιουλέν και «συνεργάτες της ΕΥΠ» κατηγορούνται από το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι του μειονοτικού δίγλωσσου περιοδικού «Azinlikca» και των ενημερωτικών ιστοσελίδων azinlikca.net και trakyadan.com, Εβρέν Ντεντέ, Αϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου. Απόρρητο έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που έφερε στο φως η ερευνητική ιστοσελίδα tourkikanea.gr, τους κατηγορεί ευθέως όχι μόνο για διασυνδέσεις με τη FETO του Γκιουλέν, αλλά και για επαφές τους με την ΕΥΠ και την «ελληνική διοίκηση» στη Θράκη, όπως αποκαλεί προκλητικά στο έγγραφό του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το ελληνικό κράτος. Στο επίμαχο έγγραφο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιοποίησε η ερευνητική ιστοσελίδα tourkikanea.gr, αναφέρεται προκλητικά ότι η ομάδα του περιοδικού «Azinlikca» συνεργάζεται με την «ελληνική διοίκηση», εννοώντας τις ελληνικές αρχές στη Θράκη. «Δεν χρησιμοποιεί ούτε τη φράση “ελληνικό κράτος” ούτε τη λέξη “Ελλάδα” που θα μπορούσε. Δηλαδή πώς λέμε ότι στην Κατοχή είχαμε στην Ελλάδα “γερμανική διοίκηση” ή στη Θράκη “βουλγαρική διοίκηση”, έτσι και τώρα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χρησιμοποιεί τον όρο “ελληνική διοίκηση” για την περιοχή της ελληνικής Θράκης», λέει ο διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Φάνης Μαλκίδης, ο οποίος συνεχίζει: «Ουσιαστικά απονομιμοποιεί την παρουσία της Ελλάδας στη Θράκη και κατά συνέπεια και τις ενέργειες της ελληνικής πολιτείας – και δεν αναφερόμαστε σε άρθρο ενός δημοσιογραφικού οργάνου του Ερντογάν στη Θράκη, αλλά για επίσημο έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας».

Απολύουν καθηγητές ως Γκιουλενικούς
Στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου η διεύθυνση του ιδιωτικού Μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου Ξάνθης «Μουζαφέρ Σαλήχογλου», απέλυσε τον καθηγητή Νιχάτ Χότσικα μετά από υπόδειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής που τον κατηγόρησε για διασυνδέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν. Στην προκλητική απόφαση ο συγκεκριμένος καθηγητής, που είναι ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους μαθητές, χαρακτηρίζεται «οπαδός της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν», και γι’ αυτό τον λόγο καταγγέλλεται η σύμβαση εργασία του. Ο εκπαιδευτικός όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία πρέπει να είναι αιτιολογημένες και η τυχόν καταχρηστικότητά τους κρίνεται από συμβούλιο του υπουργείου Παιδείας. Τέτοια απόφαση δεν υπήρχε στην περίπτωση του κ. Χότσικα, ο οποίος δικαιώθηκε και επέστρεψε στη θέση του παρά τις αντιδράσεις της διεύθυνσης του σχολείου.

Διώχνουν ιμάμηδες – Καρφώνει ο Μέτε

Ιμάμηδες που μέχρι πρότινος υπηρετούσαν τυφλά τους ψευδομουφτήδες της Αγκυρας στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή παύονται από τα καθήκοντά τους, όπως και η χρηματοδότή τους από τα μαύρα κονδύλια του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιμάμη του τεμένους Τσινάρ Τζαμί της Ξάνθης, Χουσεΐν Χατζηχουσεΐν, στον οποίο ανακοινώθηκε η απόλυσή του λόγω υποτιθεμένων σχέσεων με την οργάνωση FETO. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Trakya’nin Sesi», ήδη 17 ιμάμηδες στην Ξάνθη απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους με την κατηγορία ότι ανήκουν στην αδελφότητα Γκιουλέν.
Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε πρωταγωνιστεί στο κάρφωμα των Γκιουλενιστών συμπατριωτών του στο τουρκικό Προξενείο προκειμένου να διασφαλίσει τη θέση του και την εύνοια της Αγκυρας, η οποία είναι θορυβημένη με τις μέχρι πρότινος διασυνδέσεις του με την αδελφότητα Γκιουλέν στη Θράκη. Απόδειξη ότι στενοί του συνεργάτες έχουν ήδη απομακρυνθεί με την κατηγορία ότι είναι οπαδοί του FETO.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου